5 tips over hoe je meer volgers kan krijgen op Instagram!

Gepubliceerd op 17 mei 2022 om 10:00

Terwijl het bij Facebook vaak gaat om mensen die je persoonlijk kent, speelt dat bij Instagram een minder belangrijke rol. Dat komt omdat je iedereen kan volgen, ook als je geen vrienden bent. Voor sommige mensen is het een sport om zoveel mogelijk Instagram-volgers te verzamelen, zodat ze zich ‘influencer’ kunnen noemen. Hoe zorg je dat je meer Instagram-volgers krijgt? Lees de onderstaande tips:

 

Tip 1: Gebruik de juiste hashtags

Gebruik hashtags die interessant zijn voor je volgers, zoals #foodie of #sportinfluencer. Hoe specifieker je hashtag, hoe groter de kans dat je post wordt opgemerkt door jouw doelgroep, bijvoorbeeld liefhebbers van een heel specifiek hondenras of fietsenmerk.

Tip 2: Reageer en like andere foto’s

Zoek de Instagram-accounts op die over hetzelfde onderwerp als jou posten en al populair zijn, bijvoorbeeld mensen die sport-liefhebber zijn en daar regelmatig foto’s van posten. Probeer een band op te bouwen met deze groep mensen. Niet alleen door berichten van anderen te liken, maar door er ook op de reageren. Zo heb je meer kans dat een bekende ‘sport-instagrammer’ jou terug gaat volgen en bij nog meer mensen onder de aandacht brengt.

Tip 3: Zet regelmatig iets op Instagram

Je hoeft niet de hele dag bezig te zijn met je Instagram-feed, maar zorg wel dat er regelmatig iets nieuws te zien is. Een post heeft 3 dagen nodig om zijn volledige bereik te krijgen, dus post elke 3e dag! Kies een goed tijdstip om de berichten te posten, bijvoorbeeld tijdens lunchtijd of aan het einde van de dag als veel mensen zich wat gaan vervelen.

Tip 4: Praat mee op Instagram

Zorg dat je Instagram-feed geen eenrichtingsverkeer wordt. Kijk regelmatig naar de reacties die je hebt gekregen en reageer persoonlijk onder sommige berichtjes. Focus je daarbij op de positieve reacties en negeer de haters. Er zijn altijd wel mensen die iets te zeuren hebben over je kleding of je haarstijl en door ze aandacht te geven moedig je ze alleen maar aan tot meer interactie.

Tip 5: Werk aan je Instagram-imago

Maak van jezelf een merk door goed over je imago na te denken. Zorg dat de naam van je profiel en de profielfoto aansluiten op wat je wilt uitstralen. Als je aan autosport doet, kun je voor je profielfoto het beste poseren in een racepak. Mensen zien daarmee meteen waar jouw account over gaat. Dus ben je personal trainer, poseer dan vooral met een trainingspak aan en heb je een vrolijk karakter, dan hoef je niet altijd serieus op foto’s te staan.

Dankjewel weer voor het lezen, Ik ben erg benieuwd, wat jij van deze blog vond. Laat het vooral hieronder in de reacties weten.

Vorige blog nog niet gelezen? Hier hebben we het over hoe vaak je moet posten op social media
www.kemiagency.nl/blog/909401_teveel-of-juist-te-weinig-posten-op-social-media

 

Liefs, 

Kim en Jaimy van KEMI agency

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.