Teveel of juist te weinig posten op social media?

Gepubliceerd op 10 mei 2022 om 10:00

Social media is tegenwoordig niet meer te missen als ondernemer zijnde. Veel bedrijven zien de waarde wel in van social media marketing, maar gebruiken deze nog niet op een effectieve manier.

Hoe vaak moet ik posten op social media?

De één zegt dat je eigenlijk niet veel hoeft te posten en de ander zegt juist weer: post genoeg zodat ze je voorbij zien komen. 

 

In beide opties zit een waarheid. Daardoor post de ene te weinig en de ander juist te veel. 

Wat is nou goed?

Zou er een verschil in zitten, denk je?

Dat is best een leuk discussiepunt, consequent iets op je social-media platformen posten en daar bedoel ik regelmatig aanwezig zijn mee. 

Te veel posten op bijvoorbeeld Facebook, kan leiden tot irritatie tot je fans.


Maar te weinig posten kan er ook weer voor zorgen dat je volgers verliest. Dit komt natuurlijk omdat ze je te weinig zien of horen.

Uiteraard is het heel verstandig een juiste social-media strategie te hebben. Wat ga je wanneer posten en wat zijn je doelen met een post?  (meer klanten, meer naamsbekendheid, meer volgers etc..)

 

Op instagram is het verstandig om, om de 3 dagen iets op je tijdlijn te posten, dit omdat je post het meeste bereikt in 3 dagen, als jij elke dag iets post dan haal je het bereik van de vorige post juist weer achteruit.

Het beste kun je dus elke keer posten op dag 3. Niet meer en niet minder, bij minder heb je namelijk ook weer de kans dat je minder gezien word, zoals ik hierboven al aangaf.

 

Op facebook moet je minimaal 5 post per week plaatsen om gezien te worden. Als je minder dan 2 posts per week op Facebook zet zal je niet voldoende bereiken om er een connectie mee te maken. Bedrijven die meer dan 2 postst per dag op facebook plaatsen zullen gemiddeld relatief minder interactie zien. Het ideale aantal posts per week is dus minimaal 5.

Wat zijn de gewenste resultaten die je uit social media wilt halen? Je wilt je bedrijf of account namelijk onder de aandacht brengen, maar hoe doe je dit?

Waar begin je?

 

Heeft het zin zoveel te posten of juist wat minder? Wens jij eens samen te kijken naar je account?

Stuur dan gelijk een mailtje naar partners@kemiagency.nl en we plannen gauw een call in.

Dankjewel weer voor het lezen, Ik ben erg benieuwd, wat jij van deze blog vond. Laat het vooral hieronder in de reacties weten.

Vorige blog nog niet gelezen? Hier vertellen we wat influencers zijn en waar je ze vind:
www.kemiagency.nl/blog/903535_wat-zijn-influencers-en-waar-vind-ik-ze

 

Liefs, 

Kim en Jaimy van KEMI agency

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.