Wat is TikTok en wat kan je er eigenlijk mee?

Gepubliceerd op 23 augustus 2022 om 10:00

TikTok! Sinds kort hebben wij onze eigen TikTok account aangemaakt. We delen hier regelmatig leuke video´s die we ontvangen van onze influencers tijdens de campagnes.

Volg je ons nog niet? KLIK HIER om op ons account terecht te komen en dan zien we hopelijk snel daar!

 

Wij KEMI Agency krijgen ook steeds meer leuke TikTokkers in ons bestand en vinden het erg leuk om te zien hoe creatief iedereen is met het maken van deze video’s. Op Instagram gebruiken al veel nu de reel functie. Dus erg leuk om dit ook terug te mogen zien op TikTok!

 

TikTok werd in 2016 gelanceerd, dus het is nog vrij nieuw in vergelijking met andere social-media platforms. Het begon als Musical.ly, een lip-syncing app die populair was bij tweens en tieners. In 2017 werd Musical.ly overgenomen door ByteDance, het Chinese bedrijf achter TikTok.

Je ziet dat TikTok nu steeds groter wordt, hiervoor hoorde je dat veel jongeren erop zaten en het dus eigenlijk echt bedoeld was voor kinderen en nu is het ineens een hype bij de wat oudere jeugd. Het is dan volgens sommige schattingen al meer dan 2 miljard keer gedownload en het is vooral populair in China, India en de Verenigde Staten.

 

Je kan het zo gek niet bedenken of het is te vinden op Tiktok, zoals: een korte vlog, what i eat in a day, dansfilmpje of een handige hack die je kan gebruiken in het dagelijkse leven.

Hoe TikTok te gebruiken? TikTok is dus een social-media app waar je korte video’s van jezelf kunt delen. De video’s zijn op muziek gezet en duren meestal zo’n 15 seconden.

 

Je kan duetten opnemen met andere gebruikers. Dit houdt in dat je mee danst of zingt op een video van een andere gebruiker. Ook kan je alleen de muziek gebruiken van een andere gebruiker en daar zelf weer een nieuwe video op maken.

Je kunt ook zoeken naar specifieke onderwerpen die je interesseren. Als je een video vindt die je bevalt, kun je die een like geven of een comment achterlaten. Verder kun je ook andere gebruikers volgen om hun nieuwe video’s in je feed te zien.

Hoe ga je live op TikTok? Om live te gaan op TikTok open je de app en log je in. Tik dan op het “+” icoon in het midden onderaan het scherm.

 

Vervolgens tik je op “Live” Als dit je eerste keer is dat je live gaat, moet je TikTok toegang geven tot je microfoon en camera. Als je dat gedaan hebt, kun je je live stream starten door op “Go Live” te tikken. Je kan de live stream op elk moment ook weer stoppen door op ‘’Stop Live Video’’ te tikken in de rechterbovenhoek van het scherm.

 

Een veel gestelde vraag is ‘Kan je ook geld verdienen met TikTok?’

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met TikTok. De meest voor de hand liggende is om samen te werken met merken en hun producten of diensten in je video’s te promoten. Je kunt ook rechtstreekt via TikTok producten verkopen, via links in je bio of door een winkel binnen de app op te zetten.

Ten slotte kun je ook geld verdienen door een TikTok influencer te worden en samen te werken met bedrijven voor gesponsorde postst of andere marketinginitiatieven. Als je een grote aanhang op TikTok hebt, kun je zeker flink geld verdienen.

Hoe krijg je meer volgers op TikTok? Als je op zoek bent naar meer volgers op TikTok, zijn er een paar dingen die je kunt doen.

 

Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je interessante en boeiende inhoud plaatst die je doelgroep aanspreekt. Gebruik hashtags en trending topics om ervoor te zorgen dat je video’s door meer mensen gezien worden.

 

Je kunt ook samenwerken met andere gebruikers en elkaars inhoud delen om een groter publiek te bereiken. En vergeet niet creatieve filters, bewerkingstechnieken en muziek te gebruiken om je video’s van de rest te laten opvallen.

 

Met een beetje moeite kun je al snel een grote aanhang op TikTok opbouwen.

 

En tot slot, soms wil je iemand blokkeren op je TikTok, je wilt dat diegene niks meer kan zien van jouw account dit doe je als volgt.

Open eerst de app en ga naar het profiel van die persoon.

 

Als je daar bent, klik je op de drie stippen rechtsboven. Er verschijnt een menu met verschillende opties, waarvan er een “Blokkeer” is. Klik daarop, en je wordt gevraagd te bevestigen dat je de persoon wilt blokkeren.

 

Zodra je dat gedaan hebt, wordt hij uit je volglijst verwijderd en wordt zijn account uit je feed verborgen. Als je later van gedachten verandert, kun je ze altijd deblokkeren door naar je privacy instellingen te gaan en de optie “Geblokkeerde gebruikers” te kiezen.

Dankjewel weer voor het lezen, Ik ben erg benieuwd, wat jij van deze blog vond. Laat het vooral hieronder in de reacties weten.

 

Vorige blog nog niet gelezen? Hier hebben we het over de influencer marketing van Jonah&Nya

www.kemiagency.nl/blog/986987_influencer-marketing-voor-jonah-nya

 

Liefs,

 

Kim en Jaimy

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.