Bezoek aan de Retailbeurs

Gepubliceerd op 13 september 2021 om 17:30

Zondag 12 september 2021 zijn wij (Kim Musk en Jaimy Blom) naar de retailbeurs geweest in Utrecht. Ons doel was daar om te gaan netwerken met nieuwe bedrijven die wij nog niet kennen en daar een mogelijke nieuwe samenwerking voor onze influencers uit te halen.

 

Ik moet zeggen dat het netwerken met bedrijven nog niet heel makkelijk is en echt wel een apart vak is. Je moet toch op iemand durven af te stappen en je praatje durven te houden. We kwamen steeds meer op dreef hoe langer we er waren. Bedrijven stapte op ons af en vertelde hun verhaal over hun bedrijf en vroegen hierna wat wij precies deden. Hier kwamen positieve reacties uit, elk bedrijf wilt wel een grotere naamsbekendheid krijgen of meer klanten genereren door middel van een promotie en uit ervaring weten wij dat dit veel makkelijker en sneller gaat met influencers, omdat dit eigenlijk heel simpel gezegt mond op mond reclame is en je echt de ervaring en mening hoort van iemand die het product heeft.

Er waren 2 afdelingen, de een ging over kitchen & dining en Fashion & Jewellery. We begonnen bij de afdeling Fashion & Jewellery, omdat we weten dat veel van onze influencers geïnteresseerd zijn in fashion en sieraden. Het was een interessante afdeling, met veel verschillende bedrijven, waar weer veel variatie in zat. Dus elk bedrijf was uniek op zijn eigen manier en had zijn eigen verhaal te vertellen. We hebben veel mooie dingen gehoord. Bedrijven die focussen op gerecyclede producten, maar ook bedrijven die focussen op duurzaamheid.

 

Na veel te hebben gepraat met sieraden en kleding bedrijven gingen we door naar de volgende afdeling kitchen & dining. Hier vond je, zoals de naam al zegt veel keuken en kook spullen. Denk aan mixers, messen, snijplanken, maar ook een box waar je fles wijn of champagne koud in kan houden en de buitenkant dient voor verlichting.

 

Ook weer hele interessante gesprekken kwamen hieruit, waar ook weer veel mogelijk was en bedrijven positief waren over ons aanbod.

Na deze geslaagde dag, waar we veel hebben gezien en gehoord hebben we alle informatie uitgewerkt en elk bedrijf hebben we een mailtje gestuurd met de mogelijkheden.

 

Hieruit zijn al aantal kennismakingsgesprekken voort gekomen en we hopen hieruit een aantal interessante samenwerkingen uit te halen voor jullie.

Hou je email in de gaten als je al binnen onze KEMI community zit en bent aangenomen anders kan jij je nog aanmelden via deze website en zien we je aanmelding tegemoet. We sturen alle mogelijke samenwerkingen via de email en daar kan jij als influencer op reageren wanneer je geïnteresseerd bent.

Ben jij al lid van onze facebook groep? Waar we wekelijks tips en meer delen, hier kan jij jouw vragen stellen en wij proberen hier dan zsm antwoord op te geven.

 

Link naar de facebookgroep:

https://www.facebook.com/groups/kemiinfluenceragency

Bedankt voor het lezen.

 

Liefs, Kim en Jaimy van KEMI

Reactie plaatsen

Reacties

Shana
3 jaar geleden

Super leuk dat jullie dit hebben kunnen doen. Ben trots op jullie! Ben benieuwd naar de samenwerkingen. Jullie doen dat goed!

Jaimy
3 jaar geleden

Dankjewel Lieve Shana, dat vinden wij leuk om te lezen.