Link-sticker gebruiken in je instagram stories.

Gepubliceerd op 13 juli 2022 om 10:52

Instagram heeft de ‘swipe-up functie’ vervangen door een link-sticker. Wat voor invloed heeft dit op influencer campagnes en hoe zet je de link sticker op de juiste manier in? 

Alle Instagram gebruikers kunnen nu een link in Instagram-stories plaatsen in de vorm van een zogeheten ‘link-sticker’.  Dit betekent dat je ook rechtstreeks kunt linken naar externe websites wanneer je minder dan 10K volgers hebt. De swipe-up functie vervalt en is niet meer beschikbaar.

Wat is een link-sticker?

De link-sticker is een feature binnen Instagram-stories waarmee je direct extern kunt linken. Je vindt de feature  bij de stickers wanneer je een story maakt binnen de Instagram-app. Je voegt een link toe en vervolgens wordt er een (verkorte) link van gemaakt en weergegeven in de story.

 

Waar vind ik de link-sticker?

#1 Open de Instagram app en klik rechtsboven op het + icoon.
Je ziet onderstaand scherm en klikt op ‘verhaal’.

#2 Je opent de stickeroptie bovenaan en zoekt naar ‘link’

#3 voeg URL toe
Wanneer je op de link klikt verschijnt onderstaand scherm. Je kunt hier de URL toevoegen van de betreffende pagina waar je naar toe wilt linken.

#4Klik rechtsboven op ‘klaar’ en je ziet de (verkorte) URL in de story staan. Zie onderstaand voorbeeld van een link-sticker in een Instagram story.

De grootste verandering!

De grootste verandering is dat de link sticker voor alle Instagram gebruikers beschikbaar is. De swipe-up functie was alleen te gebruiken door accounts met 10K+ volgers. Had je minder dan 10K volgers? Dan had je geen mogelijkheid om direct extern te linken. De enige manier om te verwijzen naar een link was via de biografie.

Dit zorgt er voor dat het voor veel bedrijven en creators makkelijker wordt om extern te linken. Dit biedt enorm veel kansen en voordelen.

Hoe krijg je goede engagement op de link-sticker?

→ Plaats de link-sticker onderaan in het midden

→ Benoem specifiek dat mensen moeten klikken ‘Tap here’ of gebruik een pijl

→ Zorg dat de link opvalt en houd hier rekening mee bij het maken van templates voor stories, gebruik bijvoorbeeld een overlay

Dankjewel weer voor het lezen, Ik ben erg benieuwd, wat jij van deze blog vond. Laat het vooral hieronder in de reacties weten.

 

Vorige blog nog niet gelezen? Hier hebben we het over meerdere accounts instellen en gebruiken op instagram:

 

www.kemiagency.nl/blog/955844_meerdere-instagram-accounts-instellen-en-gebruiken-zo-werkt-het

 

Liefs,

 

Kim en Jaimy

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.