Gebruik betere instagram fotofilters

Gepubliceerd op 15 juni 2022 om 14:47

Op Instagram heb je behoorlijk wat filters die je kan gebruiken op je foto´s, maar niet iedereen weet dat je daar veel meer mee kunt. Je bepaalt zelf welke filters je gebruikt en je kunt ook de intensiteit van de filters aanpassen. Lees hieronder hoe dit werkt.

 

De Instagram-veteranen onder ons weten misschien al hoe dit simpele trucje werkt, maar omdat in door de app nergens uitgelegd wordt zullen ook veel mensen simpelweg niet van het bestaan afweten.

Filters in Instagram versterken en afzwakken

 

Sommige foto’s zijn net iets te licht of juist weer wat te donker en door de intensiteit te kunnen verlagen of verhogen kan je dit verbeteren. Als je een filter op je foto hebt geplaatst en je vind de effecten nog net wat te heftig kan je simpelweg met de balk die eronder verschijnt de intensiteit wijzigen naar heftiger of minder heftig. Dit kan je voor iedere foto doen tot je tevreden bent.

 

Zie hieronder een voorbeeld hiervan:

De intensiteit van Instagram-filters wijzigen doe je zo

  • Open de Instagram-app en selecteer een foto die je wilt gebruiken.

  • Kies een filter uit door er op te tikken.

  • Nu de filter geselecteerd is, tik je nog een keer op het filter-vakje.

  • Er verschijnt nu een slider onderin beeld waarmee je de intensiteit aan kunt passen.

  • Selecteer het vierkantje (linksonderin) om een extra rand om je foto te plaatsen.

  • Druk op Klaar om de foto op te slaan en het uploaden af te ronden zoals je dat normaal ook doet.

Instagram-filters instellen

De instagram-app heeft ontzettend veel filters, waarmee je je foto’s kunt opleuken. Zwart wit, overdreven belicht, sepia etc… Maar wist je dat je ook zelf kunt kiezen welke filters vooraan je lijstje staan? Omdat er gaandeweg steeds meer filters bijgekomen zijn, raak je al snel het overzicht kwijt, terwijl je vast wel een paar favorieten hebt. Filters die je he graag gebruikt kan dan net zo goed vooraan je lijstje zetten en de filters die je niet gebruikt achteraan je lijstje.

Letop: Met een Iphone kan je zelfs filters uitzetten, hieronder leg ik uit hoe dit moet.

 

Je kan de filters in elke gewenste volgorde zetten. Hoe beheer je nou deze filters?

Als je de filters van volgorde wilt veranderen, hoef je alleen maar de lijst met filters te openen Die lijst verschijnt zodra je een foto met instagram hebt gemaakt of wanneer je een foto hebt geselecteerd om met instagram te bewerken.

Heb jij een Iphone dan kan je helemaal achteraan de lijst filters de knop ‘beheren’ vinden. Druk daarop om de filters te beheren.

 

Nu opent een lange lijst; dit zijn alle filters die in Instagram bechikbaar zijn. Tik op de liggende streepjes voor een filter om de volgorde aan te passen. Sleep je een filter omhoog, dan komt deze verder vooraan te staan in de lijst. Als je tevreden bent met de rangschikking, dan tik je rechtsboven op Klaar. De app stuurt je dan direct terug naar het vorige scherm en je ziet meteen dat de volgorde van de filters is aangepast.

 

Je kunt filters ook eenvoudig verbergen of verwijderen. Dit werkt op vrijwel dezelfde manier.

 

Zo kun je een Instagram-filter verwijderen:

  1. Open de Instagram-app en begin met het toevoegen van een nieuwe foto.

  2. Scroll in de lijst met filters helemaal naar rechts en tik op Beheren.

  3. Om een filter te verwijderen uit de lijst vink je het vakje uit.

Als je een filter verbergt of verwijdert, zie je hem niet meer als je een foto hebt gemaakt. Wil je het Instagram-filter op een later moment toch weer gebruiken, dan zet je het vinkje weer aan.

Heb jij geen Iphone? Dan kan je alleen de volgorde aanpassen van je filters, dit doe je door de filter ingedrukt te houden en van plek te verschuiven..

Zie hieronder hoe dat eruit ziet:

Wie meer afwisseling wil en is uitgekeken op de standaard filters, moet echt even kijken naar VSCO. Deze app is gespecialiseerd in kleurenfilters en dat zie je terug in een aantal zwartwit-lagen en frisse, vale tinten om over je foto heen te leggen. Je kan direct vierkant uitsnijden in VSCO en je foto na bewerking doorzetten naar Instagram.

Via VSCO kan je ook eigen filters creëren en opslaan en via verschillende websites kan je ook filters kopen voor VSCO.

Dankjewel weer voor het lezen, Ik ben erg benieuwd, wat jij van deze blog vond. Laat het vooral hieronder in de reacties weten.

 

Vorige blog nog niet gelezen? Hier hebben we het over de influencer marketing campagne met Albert Heijn:

 

www.kemiagency.nl/blog/931419_influencer-marketing-voor-albert-heijn

 

Liefs,

 

Kim en Jaimy

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.